Škoda Auto predala za šesť rokov v Číne viac ako milión áut

15.11.2013 Celý región

Praha 15. novembra (TASR) - Českej automobilke Škoda Auto sa v Číne darí. Tento rok si zákazníci na najväčšom automobilovom trhu na svete kúpili viac ako 200.000 vozidiel z produkcie českej firmy. Od júna 2007, kedy Škoda Auto vstúpila na tamojší trh, sa v Číne vyrobilo viac ako milión vozidiel, konštatuje na svojej internetovej stránke český portál iDNES.cz.

Česká automobilka chce preto záujem Číňanov o kúpu nového auta využiť a plánuje rozšíriť portfólio svojich modelov a vybudovať v tejto ázijskej krajine nové závody.

Škoda Auto je so svojím pôsobením v Číne spokojná. "Automobily značky Škoda sú v Číne obľúbené. Len s tromi ponúkanými modelmi v tejto krajine sme prekročili miliónovú hranicu predaja. Po rozšírení našej modelovej palety a výrobných kapacít sa bude náš odbyt v Číne v najbližších rokoch ďalej zvyšovať," povedal iDNES.cz predseda predstavenstva Škody Auto Winfried Vahland.

V partnerskom závode Shanghai Volkswagen vyrába Škoda Auto momentálne päť modelov: Superb, Fabiu, Rapid, Octaviu a Yeti. V roku 2014 začne s výrobou novej generácie modelov Škoda Octavia a Rapid Spaceback.

Čína je od roku 2010 pre Škodou najsilnejším trhom. Vlani v tejto krajine predala 235.700 áut. Od začiatku januára do konca októbra tohto roka si kúpilo škodovku 199.200 čínskych zákazníkov, čo zodpovedá štvrtine celosvetového odbytu automobilky.
 

Vyberte región